Hoe lang duurt pijn na trekken verstandskies

Het trekken van een verstandskies kan een pijnlijke ervaring zijn. Na de ingreep kan het nog enige tijd duren voordat de pijn volledig verdwenen is. Maar hoe lang duurt pijn na het trekken van een verstandskies eigenlijk?

Direct na de ingreep

Direct na het trekken van een verstandskies kan er sprake zijn van pijn en zwelling. Dit is een normale reactie van het lichaam op de ingreep. De pijn kan variëren van mild tot hevig en kan enkele uren tot dagen aanhouden. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om de pijn te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.

De eerste paar dagen

De eerste paar dagen na het trekken van een verstandskies kan de pijn nog steeds aanwezig zijn. Het is normaal dat de pijn geleidelijk afneemt naarmate de dagen verstrijken. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om de pijn te verminderen en het genezingsproces te bevorderen. Dit kan onder andere inhouden:

  • Het nemen van pijnstillers zoals voorgeschreven door de tandarts of kaakchirurg
  • Het aanbrengen van ijs op de wang om zwelling te verminderen
  • Het vermijden van hard voedsel en het kauwen aan de kant van de getrokken kies
  • Het spoelen van de mond met zout water om de genezing te bevorderen

Na een week

Na ongeveer een week zou de pijn aanzienlijk moeten zijn verminderd. Het is echter mogelijk dat er nog steeds sprake is van lichte pijn en gevoeligheid. Dit is normaal en kan nog enkele dagen tot een week aanhouden. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om het genezingsproces te bevorderen.

Na twee weken

Na ongeveer twee weken zou de pijn volledig moeten zijn verdwenen. Het is echter mogelijk dat er nog steeds sprake is van gevoeligheid en dat het gebied nog niet volledig is genezen. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om het genezingsproces te bevorderen en complicaties te voorkomen.

Complicaties

In sommige gevallen kan er sprake zijn van complicaties na het trekken van een verstandskies. Dit kan onder andere inhouden:

  • Een infectie in het gebied van de getrokken kies
  • Een droge socket, waarbij het bloedstolsel dat zich vormt na het trekken van de kies loskomt en de zenuwen en botten blootlegt
  • Een beschadiging van de zenuwen in de kaak, wat kan leiden tot gevoelloosheid of tintelingen in de lippen, tong of kaak

Als u na het trekken van een verstandskies last heeft van aanhoudende pijn, zwelling, koorts of andere symptomen, neem dan contact op met uw tandarts of kaakchirurg. Zij kunnen bepalen of er sprake is van complicaties en de juiste behandeling voorschrijven.

Conclusie

De duur van de pijn na het trekken van een verstandskies kan variëren van enkele uren tot enkele weken. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om de pijn te verminderen en het genezingsproces te bevorderen. Als u na het trekken van een verstandskies last heeft van aanhoudende pijn of andere symptomen, neem dan contact op met uw tandarts of kaakchirurg.

Plaats een reactie