Hoe lang duurt pakketje PostNL?

Als je een pakketje verstuurt of verwacht via PostNL, is het natuurlijk fijn om te weten hoe lang het ongeveer zal duren voordat het pakketje op de plaats van bestemming is. In dit artikel zullen we daarom ingaan op de vraag: hoe lang duurt een pakketje verzonden via PostNL?

Verzending binnen Nederland

Als je een pakketje binnen Nederland verstuurt via PostNL, kun je ervan uitgaan dat het pakketje binnen 1 tot 2 werkdagen bezorgd zal worden. Dit geldt voor pakketjes die op werkdagen voor 17:00 uur zijn verstuurd. Als je het pakketje later op de dag verstuurt, kan het zijn dat het een dag langer duurt voordat het bezorgd wordt.

Als je het pakketje verstuurt via een PostNL-pakketpunt, kan het zijn dat het pakketje iets langer onderweg is. Dit komt doordat het pakketje eerst naar het sorteercentrum van PostNL gebracht moet worden, voordat het verder vervoerd kan worden naar de plaats van bestemming. Dit kan een dag extra in beslag nemen.

Verzending naar het buitenland

Als je een pakketje naar het buitenland verstuurt via PostNL, is de bezorgtijd afhankelijk van het land van bestemming. Voor de meeste Europese landen geldt dat het pakketje binnen 2 tot 5 werkdagen bezorgd zal worden. Voor landen buiten Europa kan de bezorgtijd oplopen tot 10 werkdagen.

Het is belangrijk om te weten dat de bezorgtijd naar het buitenland ook afhankelijk is van de douane. Als het pakketje bijvoorbeeld gecontroleerd moet worden door de douane, kan dit extra tijd in beslag nemen. Houd hier dus rekening mee als je een pakketje naar het buitenland verstuurt.

Verzending met extra opties

Als je extra opties toevoegt aan je verzending, kan dit ook invloed hebben op de bezorgtijd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verzekerde verzending of een handtekening voor ontvangst. Dit kan ervoor zorgen dat het pakketje iets langer onderweg is, omdat er extra handelingen verricht moeten worden.

Als je kiest voor een verzekerde verzending, kan het zijn dat het pakketje eerst gecontroleerd moet worden voordat het verstuurd wordt. Dit kan extra tijd in beslag nemen. Als je kiest voor een handtekening voor ontvangst, moet de ontvanger aanwezig zijn op het moment van bezorging. Als de ontvanger niet thuis is, zal het pakketje op een later moment opnieuw aangeboden worden.

Conclusie

Als je een pakketje verstuurt via PostNL, kun je ervan uitgaan dat het pakketje binnen 1 tot 2 werkdagen bezorgd zal worden binnen Nederland. Voor verzending naar het buitenland geldt een bezorgtijd van 2 tot 10 werkdagen, afhankelijk van het land van bestemming. Als je extra opties toevoegt aan je verzending, kan dit invloed hebben op de bezorgtijd. Houd hier dus rekening mee als je een pakketje verstuurt via PostNL.

Plaats een reactie