Hoe lang duurt overschrijving van Belfius naar KBC?

Als je geld wilt overmaken van je Belfius-rekening naar een KBC-rekening, wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de duur van een overschrijving van Belfius naar KBC.

Standaard overschrijving

Als je een standaard overschrijving doet van je Belfius-rekening naar een KBC-rekening, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit betekent dat als je het geld op een maandag overmaakt, het meestal op dinsdag op de rekening van de ontvanger staat. Als je het geld op een vrijdag overmaakt, kan het zijn dat het pas op maandag op de rekening van de ontvanger staat, omdat banken in het weekend niet werken.

Het is belangrijk om te weten dat de duur van een overschrijving van Belfius naar KBC kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het bijvoorbeeld langer duren als er een feestdag is of als er technische problemen zijn bij de bank.

Instant overschrijving

Als je het geld sneller op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je kiezen voor een instant overschrijving. Dit is een snellere manier van geld overmaken, waarbij het geld binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger staat.

Om een instant overschrijving te doen van Belfius naar KBC, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld gebruik maken van de mobiele app of het online banking platform van Belfius en moet de ontvanger ook een rekening hebben bij KBC. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan een instant overschrijving.

Conclusie

Over het algemeen duurt een overschrijving van Belfius naar KBC één werkdag. Als je het geld sneller op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je kiezen voor een instant overschrijving. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn en dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Het is altijd verstandig om vooraf goed te controleren of je alle gegevens van de ontvanger correct hebt ingevuld, om vertragingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de duur van een overschrijving kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Als je twijfelt over de duur van een overschrijving, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Belfius of KBC.

Plaats een reactie