Hoe lang duurt overschrijving van Belfius naar ING?

Als je geld wilt overmaken van je Belfius-rekening naar een ING-rekening, wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe lang duurt overschrijving van Belfius naar ING?

Standaard overschrijving

Als je een standaard overschrijving doet van je Belfius-rekening naar een ING-rekening, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit komt omdat de banken werken met een zogenaamde verwerkingstijd. Dit is de tijd die nodig is om de overschrijving te verwerken en het geld van de ene bank naar de andere bank te sturen.

De verwerkingstijd van een standaard overschrijving is meestal één werkdag. Dit betekent dat als je op maandag geld overmaakt van je Belfius-rekening naar een ING-rekening, het geld op dinsdag op de rekening van de ontvanger staat. Als je op vrijdag geld overmaakt, staat het geld meestal op maandag op de rekening van de ontvanger.

Het is belangrijk om te weten dat de verwerkingstijd kan variëren. Dit kan bijvoorbeeld komen door drukte bij de banken of door feestdagen. Als je zeker wilt weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Instant overschrijving

Als je het geld sneller op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je kiezen voor een instant overschrijving. Bij een instant overschrijving staat het geld binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een rekening snel wilt betalen of als je geld naar het buitenland wilt overmaken.

Een instant overschrijving is wel duurder dan een standaard overschrijving. Bij Belfius betaal je bijvoorbeeld € 5 voor een instant overschrijving naar een ING-rekening. Bij ING betaal je € 7,50 voor een instant overschrijving naar een andere bank.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle banken instant overschrijvingen aanbieden. Als je wilt weten of jouw bank instant overschrijvingen aanbiedt en wat de kosten hiervan zijn, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Conclusie

Als je geld wilt overmaken van je Belfius-rekening naar een ING-rekening, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Als je het geld sneller op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je kiezen voor een instant overschrijving. Bij een instant overschrijving staat het geld binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger, maar dit is wel duurder dan een standaard overschrijving.

Het is belangrijk om te weten dat de verwerkingstijd kan variëren en dat niet alle banken instant overschrijvingen aanbieden. Als je zeker wilt weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat en wat de kosten hiervan zijn, kun je het beste contact opnemen met je bank.

Plaats een reactie