Hoe lang duurt krentenbaard met zalf

Krentenbaard, ook wel impetigo genoemd, is een besmettelijke huidinfectie die vooral voorkomt bij kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Het wordt veroorzaakt door bacteriën, meestal de Staphylococcus aureus of de Streptococcus pyogenes. Krentenbaard begint meestal als kleine rode bultjes of blaasjes op de huid, die snel veranderen in pijnlijke, met pus gevulde wondjes. De infectie kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam en naar andere mensen.

De behandeling van krentenbaard bestaat meestal uit het aanbrengen van een antibioticumzalf op de geïnfecteerde huid. De zalf doodt de bacteriën en helpt de wondjes sneller te genezen. Maar hoe lang duurt het voordat de krentenbaard verdwijnt met zalf?

De duur van krentenbaard met zalf

De duur van krentenbaard met zalf kan variëren, afhankelijk van de ernst van de infectie en de reactie van het lichaam op de behandeling. Over het algemeen duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen voordat de wondjes beginnen te genezen en de krentenbaard begint te verdwijnen. Na ongeveer 2 weken zou de infectie volledig moeten zijn verdwenen.

Het is belangrijk om de zalf regelmatig en volgens de instructies van de arts of apotheker aan te brengen. Meestal wordt de zalf 2 tot 3 keer per dag aangebracht op de geïnfecteerde huid. Het is ook belangrijk om de geïnfecteerde huid schoon en droog te houden en om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt naar andere delen van het lichaam of naar andere mensen.

Andere behandelingen voor krentenbaard

Naast het aanbrengen van een antibioticumzalf zijn er nog andere behandelingen voor krentenbaard. In sommige gevallen kan de arts antibiotica voorschrijven in de vorm van pillen of capsules. Deze worden meestal alleen voorgeschreven als de infectie ernstig is of als de zalf niet effectief lijkt te zijn.

Als de krentenbaard zich heeft verspreid naar andere delen van het lichaam of naar andere mensen, kan de arts ook een ontsmettende zeep of lotion voorschrijven om de verspreiding van de infectie te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels kort te houden en te voorkomen dat kinderen krabben aan de geïnfecteerde huid, omdat dit de infectie kan verspreiden.

Preventie van krentenbaard

De beste manier om krentenbaard te voorkomen is door goede hygiëne te handhaven. Was regelmatig de handen met zeep en water en vermijd contact met mensen die krentenbaard hebben. Als iemand in uw huishouden krentenbaard heeft, is het belangrijk om hun handdoeken, beddengoed en kleding apart te houden en deze regelmatig te wassen. Het is ook belangrijk om kinderen te leren om niet te krabben aan hun huid als ze jeuk hebben.

Conclusie

Krentenbaard is een besmettelijke huidinfectie die vooral voorkomt bij kinderen. De behandeling van krentenbaard bestaat meestal uit het aanbrengen van een antibioticumzalf op de geïnfecteerde huid. De duur van krentenbaard met zalf kan variëren, maar over het algemeen duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen voordat de wondjes beginnen te genezen en de krentenbaard begint te verdwijnen. Na ongeveer 2 weken zou de infectie volledig moeten zijn verdwenen. Het is belangrijk om goede hygiëne te handhaven om krentenbaard te voorkomen en om de verspreiding van de infectie te voorkomen als iemand in uw huishouden krentenbaard heeft.

Plaats een reactie