Hoe lang duurt kies trekken?

Het trekken van een kies kan een onaangename ervaring zijn, maar soms is het noodzakelijk om de gezondheid van je mond te behouden. Veel mensen vragen zich af hoe lang het duurt om een kies te trekken en wat ze kunnen verwachten tijdens het proces. In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en meer informatie geven over het trekken van kiezen.

Wat is kies trekken?

Kies trekken is een tandheelkundige procedure waarbij een tandarts of kaakchirurg een kies uit de mond van een patiënt verwijdert. Dit kan nodig zijn als de kies beschadigd is, geïnfecteerd is, of als er niet genoeg ruimte is in de mond voor de kies. Het trekken van een kies kan ook nodig zijn als onderdeel van een orthodontische behandeling.

Hoe lang duurt kies trekken?

De duur van het trekken van een kies kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de kies, de grootte van de kies, en de complexiteit van de procedure. Over het algemeen duurt het trekken van een kies tussen de 20 en 40 minuten.

Als de kies moeilijk te bereiken is of als er complicaties optreden tijdens de procedure, kan het langer duren om de kies te trekken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de kies in stukjes te breken om deze gemakkelijker te kunnen verwijderen.

Wat gebeurt er tijdens het trekken van een kies?

Voordat de kies wordt getrokken, zal de tandarts of kaakchirurg de mond van de patiënt verdoven met een lokale verdoving. Dit zorgt ervoor dat de patiënt geen pijn voelt tijdens de procedure. Als de patiënt erg angstig is, kan de tandarts ook een kalmerend middel voorschrijven om te helpen ontspannen.

Zodra de verdoving is ingewerkt, zal de tandarts of kaakchirurg de kies losmaken van het tandvlees en het bot eromheen. Dit kan een drukkend gevoel geven, maar zou geen pijn moeten doen. Als de kies los genoeg is, zal de tandarts of kaakchirurg deze voorzichtig uit de mond trekken. Als de kies niet gemakkelijk kan worden verwijderd, kan het nodig zijn om deze in stukjes te breken en elk stuk afzonderlijk te verwijderen.

Zodra de kies is verwijderd, zal de tandarts of kaakchirurg de wond schoonmaken en een gaasje op de plek van de kies plaatsen om het bloeden te stoppen. De patiënt zal instructies krijgen over hoe hij de wond moet verzorgen en hoe hij complicaties zoals infecties kan voorkomen.

Wat zijn de risico’s van kies trekken?

Hoewel kies trekken over het algemeen een veilige procedure is, zijn er enkele risico’s verbonden aan de procedure. Deze omvatten:

  • Bloeden: Na het trekken van een kies kan er bloeding optreden. Dit kan worden gestopt door op een gaasje te bijten of door ijs op de plek van de kies te leggen.
  • Infectie: Als de wond niet goed wordt verzorgd, kan er een infectie optreden. De patiënt moet de instructies van de tandarts of kaakchirurg opvolgen om infecties te voorkomen.
  • Pijn: Na het trekken van een kies kan er pijn optreden. De patiënt kan pijnstillers krijgen om de pijn te verlichten.
  • Zwelling: Na het trekken van een kies kan er zwelling optreden. De patiënt kan ijs op de plek van de kies leggen om de zwelling te verminderen.

Conclusie

Het trekken van een kies kan een onaangename ervaring zijn, maar het is soms noodzakelijk om de gezondheid van je mond te behouden. De duur van het trekken van een kies kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen duurt het tussen de 20 en 40 minuten. Het is belangrijk om de instructies van de tandarts of kaakchirurg op te volgen om complicaties zoals infecties te voorkomen.

Plaats een reactie