Hoe lang duurt het voordat geld op rekening staat

Als je geld overmaakt naar iemand anders, wil je natuurlijk graag weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we antwoord op de vraag: hoe lang duurt het voordat geld op rekening staat?

Directe overboeking

Als je een directe overboeking doet, staat het geld vrijwel direct op de rekening van de ontvanger. Dit geldt alleen als de ontvanger dezelfde bank heeft als jij. Als de ontvanger een andere bank heeft, kan het iets langer duren. In de meeste gevallen staat het geld dan binnen enkele uren op de rekening van de ontvanger.

Overboeking via internetbankieren

Als je een overboeking doet via internetbankieren, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit geldt alleen als de overboeking voor een bepaalde tijd is gedaan. Als je de overboeking bijvoorbeeld na 17:00 uur doet, wordt deze pas de volgende werkdag verwerkt. Het kan dan dus iets langer duren voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Overboeking via acceptgiro

Als je een overboeking doet via een acceptgiro, duurt het meestal twee werkdagen voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit komt omdat de acceptgiro eerst verwerkt moet worden voordat het geld overgemaakt kan worden. Het kan dus iets langer duren voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Overboeking naar het buitenland

Als je een overboeking doet naar het buitenland, duurt het meestal langer voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit komt omdat er vaak meerdere banken bij de overboeking betrokken zijn. Het kan dan enkele werkdagen tot zelfs enkele weken duren voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Conclusie

Hoe lang het duurt voordat geld op rekening staat, hangt af van verschillende factoren. Als je een directe overboeking doet, staat het geld vrijwel direct op de rekening van de ontvanger. Bij een overboeking via internetbankieren duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Bij een overboeking via een acceptgiro duurt het meestal twee werkdagen voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Als je een overboeking doet naar het buitenland, kan het enkele werkdagen tot zelfs enkele weken duren voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden als je geld overmaakt naar iemand anders. Als je het geld snel op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je het beste kiezen voor een directe overboeking of een overboeking via internetbankieren. Als het minder haast heeft, kun je ook kiezen voor een overboeking via een acceptgiro.

Plaats een reactie