Hoe lang duurt een storting?

Als je geld wilt overmaken naar iemand anders of naar je eigen rekening, dan wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat het geld op de juiste plek staat. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: hoe lang duurt een storting?

Factoren die de duur van een storting beïnvloeden

De duur van een storting hangt af van verschillende factoren. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet:

  • De bank waarbij je bent aangesloten
  • Het tijdstip waarop je de storting doet
  • Het bedrag dat je overmaakt
  • De manier waarop je het geld overmaakt

De bank waarbij je bent aangesloten is een belangrijke factor. Elke bank heeft namelijk zijn eigen verwerkingstijd voor stortingen. Over het algemeen geldt dat stortingen tussen rekeningen bij dezelfde bank sneller worden verwerkt dan stortingen tussen verschillende banken.

Het tijdstip waarop je de storting doet is ook van invloed op de verwerkingstijd. Als je de storting doet op een werkdag voor een bepaald tijdstip, dan wordt het geld vaak dezelfde dag nog verwerkt. Doe je de storting in het weekend of op een feestdag, dan kan het langer duren voordat het geld op de juiste plek staat.

Het bedrag dat je overmaakt kan ook van invloed zijn op de verwerkingstijd. Bij sommige banken geldt dat stortingen boven een bepaald bedrag eerst gecontroleerd worden voordat ze worden verwerkt. Dit kan zorgen voor extra vertraging.

De manier waarop je het geld overmaakt kan ook invloed hebben op de verwerkingstijd. Als je het geld overmaakt via internetbankieren, dan wordt het vaak sneller verwerkt dan wanneer je het geld overmaakt via een overschrijvingsformulier.

Verwerkingstijden bij verschillende banken

Zoals eerder genoemd, heeft elke bank zijn eigen verwerkingstijd voor stortingen. Hieronder hebben we de verwerkingstijden van een aantal grote banken in Nederland voor je op een rijtje gezet:

  • ABN AMRO: stortingen tussen ABN AMRO-rekeningen worden direct verwerkt. Stortingen naar andere banken worden binnen één werkdag verwerkt.
  • ING: stortingen tussen ING-rekeningen worden direct verwerkt. Stortingen naar andere banken worden binnen één werkdag verwerkt.
  • Rabobank: stortingen tussen Rabobank-rekeningen worden direct verwerkt. Stortingen naar andere banken worden binnen één werkdag verwerkt.
  • SNS Bank: stortingen tussen SNS Bank-rekeningen worden direct verwerkt. Stortingen naar andere banken worden binnen één werkdag verwerkt.

Het is goed om te weten dat deze verwerkingstijden kunnen verschillen per type rekening en per type storting. Het is daarom altijd verstandig om de specifieke verwerkingstijd te controleren bij je eigen bank.

Conclusie

Hoe lang een storting duurt, hangt af van verschillende factoren. De bank waarbij je bent aangesloten, het tijdstip waarop je de storting doet, het bedrag dat je overmaakt en de manier waarop je het geld overmaakt zijn allemaal van invloed op de verwerkingstijd. Elke bank heeft zijn eigen verwerkingstijd voor stortingen, dus het is altijd verstandig om de specifieke verwerkingstijd te controleren bij je eigen bank.

Over het algemeen geldt dat stortingen tussen rekeningen bij dezelfde bank sneller worden verwerkt dan stortingen tussen verschillende banken. Stortingen worden vaak binnen één werkdag verwerkt, maar dit kan langer duren als je de storting doet in het weekend of op een feestdag.

Als je snel geld wilt overmaken, dan is het verstandig om te kiezen voor een storting tussen rekeningen bij dezelfde bank en om de storting te doen op een werkdag voor een bepaald tijdstip. Zo weet je zeker dat het geld snel op de juiste plek staat.

Plaats een reactie