Hoe lang duurt een overschrijving van Belfius naar KBC?

Als je geld wilt overmaken van je Belfius-rekening naar een KBC-rekening, wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe lang duurt een overschrijving van Belfius naar KBC?

Standaard overschrijving

Als je een standaard overschrijving doet van je Belfius-rekening naar een KBC-rekening, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit geldt voor overschrijvingen die je doet op werkdagen vóór 16.00 uur. Als je na 16.00 uur een overschrijving doet, wordt het geld de volgende werkdag overgemaakt.

Het kan echter voorkomen dat het langer duurt voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een feestdag of weekend tussen zit. In dat geval duurt het meestal twee werkdagen voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Instant overschrijving

Als je het geld direct op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je gebruik maken van een instant overschrijving. Hierbij wordt het geld direct overgemaakt naar de rekening van de ontvanger, ook als het buiten kantooruren of in het weekend is.

Let wel op: voor een instant overschrijving betaal je extra kosten. Deze kosten verschillen per bank en kunnen oplopen tot enkele euro’s per transactie. Daarnaast moet de ontvanger ook gebruik maken van instant overschrijvingen om het geld direct te kunnen ontvangen.

Andere factoren die invloed hebben op de duur van een overschrijving

Naast de tijd die het kost om het geld over te maken, zijn er nog andere factoren die invloed kunnen hebben op de duur van een overschrijving van Belfius naar KBC. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er een fout is gemaakt bij het invoeren van de gegevens van de ontvanger. In dat geval kan het langer duren voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat.

Daarnaast kan het voorkomen dat er vertraging optreedt bij de verwerking van de overschrijving. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er een storing is bij de bank of als er veel transacties tegelijkertijd worden verwerkt.

Conclusie

Als je geld wilt overmaken van je Belfius-rekening naar een KBC-rekening, duurt het meestal één werkdag voordat het geld op de rekening van de ontvanger staat. Als je het geld direct op de rekening van de ontvanger wilt hebben, kun je gebruik maken van een instant overschrijving. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Naast de tijd die het kost om het geld over te maken, zijn er nog andere factoren die invloed kunnen hebben op de duur van een overschrijving. Het is daarom altijd verstandig om de gegevens van de ontvanger goed te controleren en rekening te houden met eventuele vertragingen bij de verwerking van de overschrijving.

Plaats een reactie