Hoe lang duurt een kaart versturen?

Het versturen van een kaart is een mooie manier om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Of het nu gaat om een verjaardagskaart, een bedankkaartje of gewoon zomaar, het is altijd leuk om een kaartje te ontvangen. Maar hoe lang duurt het eigenlijk voordat de kaart bij de ontvanger aankomt?

Binnen Nederland

Als je een kaart binnen Nederland verstuurt, dan kun je ervan uitgaan dat deze binnen één tot twee werkdagen bij de ontvanger aankomt. Dit geldt voor zowel postkaarten als ansichtkaarten. Het is wel belangrijk om te weten dat de postbezorging op maandag beperkter is dan op andere dagen van de week. Als je dus op maandag een kaart verstuurt, dan kan het iets langer duren voordat deze aankomt.

Naar het buitenland

Als je een kaart naar het buitenland verstuurt, dan duurt het uiteraard langer voordat deze aankomt. Hoe lang het precies duurt, hangt af van het land van bestemming. Voor Europese landen geldt over het algemeen een bezorgtijd van drie tot vijf werkdagen. Voor landen buiten Europa kan dit oplopen tot wel tien werkdagen.

Het is wel belangrijk om te weten dat de bezorgtijd kan variëren afhankelijk van de drukte bij de post. Zo kan het bijvoorbeeld langer duren als er veel post wordt verstuurd rond de feestdagen of tijdens vakantieperiodes.

Versturen via internet

Naast het versturen van kaarten via de post, kun je tegenwoordig ook kaarten versturen via internet. Dit gaat uiteraard veel sneller dan via de post, omdat de kaart direct bij de ontvanger aankomt. Het versturen van een digitale kaart is bovendien vaak gratis en je kunt de kaart helemaal naar eigen wens aanpassen.

Er zijn verschillende websites waar je digitale kaarten kunt versturen, zoals Hallmark, Greetz en Kaartje2go. Het versturen van een digitale kaart is heel eenvoudig. Je kiest een kaart uit de collectie, voegt een persoonlijke boodschap toe en voert het e-mailadres van de ontvanger in. Vervolgens wordt de kaart direct verstuurd.

Conclusie

Hoe lang het duurt voordat een kaart wordt bezorgd, hangt af van verschillende factoren. Als je een kaart binnen Nederland verstuurt, dan kun je ervan uitgaan dat deze binnen één tot twee werkdagen bij de ontvanger aankomt. Voor kaarten naar het buitenland geldt een bezorgtijd van drie tot tien werkdagen, afhankelijk van het land van bestemming. Als je een kaart via internet verstuurt, dan is deze direct bij de ontvanger en hoef je niet te wachten op de postbezorging.

Of je nu kiest voor een traditionele kaart via de post of een digitale kaart via internet, het belangrijkste is dat je laat weten dat je aan iemand denkt. Een kaartje kan iemands dag maken en zorgt voor een glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Plaats een reactie