Hoe lang duurt een APK keuring?

Een APK keuring is een jaarlijkse verplichte keuring voor alle auto’s in Nederland. Tijdens deze keuring wordt er gekeken naar de veiligheid en milieuvriendelijkheid van de auto. Maar hoe lang duurt zo’n keuring eigenlijk?

De duur van een APK keuring

De duur van een APK keuring kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen duurt een APK keuring ongeveer 45 minuten tot een uur. Dit is echter afhankelijk van de staat van de auto en de drukte bij de keuringsinstantie.

Als de auto in goede staat verkeert en er geen problemen zijn, kan de keuring relatief snel worden afgerond. Als er echter problemen worden gevonden, kan de keuring langer duren. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de auto terug te brengen voor een herkeuring, wat extra tijd in beslag neemt.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK keuring?

Tijdens een APK keuring wordt er gekeken naar verschillende aspecten van de auto. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste punten:

  • Remmen
  • Banden
  • Verlichting
  • Ruitenwissers
  • Uitlaat
  • Stuurinrichting
  • Schokdempers
  • Carrosserie
  • Veiligheidsgordels
  • Milieu

Als er tijdens de keuring problemen worden gevonden, kan het nodig zijn om reparaties uit te voeren voordat de auto wordt goedgekeurd. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de auto terug te brengen voor een herkeuring.

Waar kan ik mijn auto laten keuren?

Er zijn verschillende instanties waar je je auto kunt laten keuren. De meest bekende zijn de RDW-keuringsstations en de garages die zijn aangesloten bij de BOVAG. Daarnaast zijn er ook onafhankelijke keuringsinstanties die APK keuringen uitvoeren.

Als je je auto wilt laten keuren, kun je het beste van tevoren een afspraak maken. Dit voorkomt lange wachttijden en zorgt ervoor dat je snel geholpen kunt worden.

Conclusie

Een APK keuring is een jaarlijkse verplichte keuring voor alle auto’s in Nederland. De duur van de keuring kan variëren, afhankelijk van de staat van de auto en de drukte bij de keuringsinstantie. Over het algemeen duurt een APK keuring ongeveer 45 minuten tot een uur. Tijdens de keuring wordt er gekeken naar verschillende aspecten van de auto, waaronder de remmen, banden, verlichting en uitlaat. Als er problemen worden gevonden, kan het nodig zijn om reparaties uit te voeren voordat de auto wordt goedgekeurd. Er zijn verschillende instanties waar je je auto kunt laten keuren, waaronder de RDW-keuringsstations en de garages die zijn aangesloten bij de BOVAG.

Plaats een reactie