Hoe lang duurt Chinees Nieuwjaar 2022?

Chinees Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefestival, is de belangrijkste feestdag in de Chinese cultuur. Het wordt gevierd op de eerste dag van de Chinese maankalender, die meestal valt tussen 21 januari en 20 februari. In 2022 begint Chinees Nieuwjaar op 1 februari en duurt het 15 dagen.

De tradities van Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar is een tijd van familiebijeenkomsten, feesten en het vieren van de Chinese cultuur. Het is een tijd waarin mensen hun huizen schoonmaken en versieren met rode lantaarns, papieren knipsels en andere decoraties. Rood is een belangrijke kleur tijdens Chinees Nieuwjaar, omdat het geluk en voorspoed symboliseert.

Een andere belangrijke traditie tijdens Chinees Nieuwjaar is het geven van rode enveloppen met geld aan kinderen en jongeren. Dit wordt gezien als een manier om geluk en voorspoed te brengen voor het komende jaar. Daarnaast worden er tijdens Chinees Nieuwjaar veel traditionele gerechten gegeten, zoals dumplings, vis en rijstcake.

De betekenis van het jaar van de tijger

Elk jaar in de Chinese maankalender wordt geassocieerd met een dier uit de Chinese dierenriem. In 2022 is het jaar van de tijger. De tijger wordt gezien als een krachtig en moedig dier, dat staat voor leiderschap en avontuur. Mensen die geboren zijn in het jaar van de tijger worden gezien als moedig, zelfverzekerd en ambitieus.

De verschillende dagen van Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar duurt 15 dagen en elke dag heeft zijn eigen betekenis en tradities. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dagen:

  • Dag 1: De eerste dag van Chinees Nieuwjaar is een tijd van familiebijeenkomsten en het eten van traditionele gerechten.
  • Dag 2: Op de tweede dag van Chinees Nieuwjaar worden er vaak bezoeken gebracht aan vrienden en familie.
  • Dag 3: De derde dag van Chinees Nieuwjaar staat in het teken van het bezoeken van de schoonfamilie.
  • Dag 4: Op de vierde dag van Chinees Nieuwjaar wordt er vaak niet veel gedaan, omdat dit een ongeluksdag is.
  • Dag 5: De vijfde dag van Chinees Nieuwjaar staat in het teken van het eten van dumplings en het vieren van de verjaardag van de Chinese god van de rijkdom.
  • Dag 6-10: Tijdens deze dagen worden er vaak tempels bezocht en worden er offers gebracht aan de goden.
  • Dag 7: Op de zevende dag van Chinees Nieuwjaar wordt het verjaardagsfeest van de mens gevierd.
  • Dag 8: De achtste dag van Chinees Nieuwjaar staat in het teken van het eten van noedels, die symbool staan voor een lang leven.
  • Dag 9: Op de negende dag van Chinees Nieuwjaar wordt de verjaardag van de Jade Keizer gevierd.
  • Dag 10-15: Tijdens deze dagen wordt het Lentefestival afgesloten met het Yuan Xiao Festival, waarbij er veel lantaarns worden opgehangen en er traditionele activiteiten worden georganiseerd.

Conclusie

Chinees Nieuwjaar is een belangrijke feestdag in de Chinese cultuur, die 15 dagen duurt en wordt gevierd op de eerste dag van de Chinese maankalender. Het is een tijd van familiebijeenkomsten, feesten en het vieren van de Chinese cultuur. In 2022 begint Chinees Nieuwjaar op 1 februari en duurt het 15 dagen. Het jaar van de tijger staat voor kracht, moed en avontuur en heeft zijn eigen betekenis en tradities voor elke dag van het Lentefestival.

Plaats een reactie